Hemeltjelief bij Caro | Ezinge |  +31 (0) 6 421 325 46

Hemeltjeliefbijcaro

award sticker    award sticker  Nieuws    Vakantiehuizen in de natuur   badge nominated tulips

 

 

 

Blog

weblog

Van niets naar iets!
13 juni 2019

En zo zijn er 'ineens' drie maanden verstreken na de vorige nieuwsbrief: alsof we stil hebben gezeten! Nou, niets is minder waar ... er is zoveel gebeurd!

 

Blijdschap dat de Drank-en Horeca Vergunning vrij snel binnen was en kort daarna ook de Vergunning Asbestverwijdering. Grote schrik toen één van de twee aannemers afhaakte en we redelijk in paniek raakten, maar gelukkig nam de andere aannemer alles uit onze handen waardoor het vertrouwen weer volop aanwezig was en zeker terecht zoals gebleken.

 

Het asbest verwijderen ging vlot in één dag, wat een verschil toen het lelijke dak er af was zeg. Inmiddels zit er een prachtig nieuw dak op, ongelooflijk dat ook dit in één dag geplaatst is. Daarna nieuwe raampjes en deuren die achter de grote staldeuren komen. Binnenkort volgen daar foto's van, eerst nog 'even' de verf klus klaren, met hulp gelukkig van lieve vrienden en familie.

 

En dan is daar ineens de eerste boeking voor één van de twee B&B kamers .... yoehoe ...! Gelijk voor twee nachtjes en op 1 augustus a.s. dus nu moeten we zeker de deadline halen. Inmiddels nog een boeking binnen. Zo gaaf dat mensen dit al reserveren, zonder nog maar een foto van de kamers gezien te hebben. Bij deze: lieve 'boekers' jullie zijn zó welkom en zullen zó gaan genieten want de kamers worden werkelijk waar zó mooi! Dank voor jullie vertrouwen. 

 

Dat de tamtam snel gaat, is mij wel duidelijk geworden ... zeker in mijn voordeel! In één week tijd heb ik een interview mogen geven voor de plaatselijke krant én voor in een heus 'Vakantieboek voor Ondernemers' die ook daadwerkelijk te koop is én staat Hemeltjelief vermeld op de website van Middag Humsterland.

 

Elke dag wordt er in de schuur keihard gewerkt door Justin en Marco, twee fantastische jongens van onze aannemer Timmer-en Bouwfabriek De Boer uit Winsum. Wat fijn dat je zo kunt vertrouwen op mensen die net als wij in de verbouwing geloven en elke dag weer enthousiast bezig zijn! Zelfs tussen onze hond, 5 katten en 7 kippen door die het maar wat gezellig vinden zoveel bedrijvigheid! En als ik ineens wat angstig kan zijn dat iets niet op tijd af is, wordt dit totaal door hen weg genomen met de woorden dat het 'allemaal wel goed komt' en tot nu toe was dat ook zo ...

 

Totdat een 'mini' tornado ineens Ezinge trof en ons mooie plekje helaas niet bespaard bleef. Zes grote zware bomen zijn op onze buitenkeuken en kippenhok gevallen en diverse bomen in de paardenbak, ook aan de voorkant van ons huis is helaas de grote boom getroffen en heel wat grote takken verloren. Natuurlijk hartstikke fijn dat wij, en al onze dieren, niet zijn getroffen en ook ons huis, de paardenstallen en Hemeltjelief niet. Maar wat voor ellende, zooi en werk heb je eraan ... vreselijk ... dan besef je destemeer wat voor leed mensen in het buitenland hebben die dit vaker mee maken en dan in vele mate erger dan wij hier! Flinke klus om alles op te ruimen maar met hulp van onze kinderen en buren is dit ook gelukkig weer allemaal opgeruimd en is iemand heeeel blij met zoveel openhaard hout erbij.

 

Taken moeten nu eenmaal verdeeld worden: vriendlief houdt zich bezig met alle bouwwerkzaamheden etc. en ik ben druk bezig met alle administratie & marketing. Daarnaast heerlijk aan het shoppen voor de geweldige inrichting, prima verdeling! Tussendoor de cursus 'Het starten van Bed & Breakfast' gevolgd en zó blij als een kind met mijn eerste echte visitekaartjes die ik dan ook te pas en te onpas aan mensen uitreik (uiteraard vraag ik eerst of ze dit wel willen, maar zeg dan maar eens nee)!

 

Super dat er zoveel belangstelling is voor ons maandelijks 'Diner voor 8', wat fijn om gasten te zien genieten van het door ons met zorg samengestelde menu waarbij het hen aan niets ontbreekt (de geplande data staan op de website). Het is ook mogelijk om als clubje van 6 à 8 personen buiten de vastgestelde data te komen dineren op een zelf gekozen datum om iets te vieren met elkaar of gewoon zomaar. Met mooi weer gaan we heerlijk in de buitenkeuken genieten! 

 

Nog 48 dagen te gaan met slechts 24 uur per dag ... konden dat maar meer uren zijn, maar we gaan er met z'n allen echt ons uiterste best (en nog veel meer dan dat) voor doen om op 1 augustus a.s. de deuren te kunnen openen om onze eerste gasten te mogen verwelkomen!

 

Ik beloof jullie (en mezelf) plechtig dat de volgende nieuwsbrief niet weer drie maanden op zich laat wachten; ten eerste omdat er nog zoveel foto's moeten volgen en belevenissen te vertellen zijn, ten tweede omdat we over anderhalve maand al open zullen gaan!

 

Dusss ... tot sneller dan verwacht!

Liefs van ons!

Nieuws

Bourgondisch & passievol genieten van het leven!